Chokladkaka

 En kladdig och lite kolaliknade kaka. Ljuvligt god särskilt med grädde eller vaniljglass.
  

ø 25 cm

 50 g Rumstempererat Smör 

2 1/2 dl Socker

2 1/2 dl Vetemjöl

1 tsk Vaniljsocker

1 tsk Bakpulver

4 msk Kakao

1 krm Salt

1 1/2 dl Mjölk

 

ø 10 cm

18 g Rumstempererat Smör 

1dl Socker

1 dl Vetemjöl

1/2 tsk Vaniljsocker

1/2 tsk Bakpulver

1 1/2 msk Kakao

1/3 krm Salt

1/2 dl Mjölk

 

Du behöver

Form med löstagbara kanter, bunke, liten bunke, måttsats, gaffel och slickepott.

 Gör så här

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Smörj formen med en klick smör, så att det täcker botten och kanterna.
3. Lägg smör och sockret i en bunke och rör om med en gaffel till det är mjukt.
4. Häll mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en liten bunke och rör runt med en gaffel.
5. Häll i mjölken och de torra ingredienserna i bunken med socker och smöret. rör till en jämn smet.
6. Häll smeten i formen. grädda kakan i 30 - 40 minuter i mitten av ugnen. 
7. Låt den stå och svalna i 15 minuter innan du lossar kanten. 
 
Matlagning och bakning | | Kommentera |
Upp